Frenchmade BV
Bel voor meer informatie
085 - 743 02 49!

Advanced Caching: TTFB (Time To First Byte) versnellen met 40 to 300%!

03-06-2019 door Martijn Franssen

Uw website 40% tot 300% sneller? Dát willen we allemaal wel. Door onder andere de TTFB (Time To First Byte) te verbeteren is dit echt haalbaar! De TTFB is de tijd tussen de pagina-request van uw bezoeker en de eerste byte die de server als antwoord teruggeeft. De TTFB bepaalt voor een groot deel de laadtijd van een webpagina. We weten dat pagina's die langer dan een paar seconden laden, slechter converteren dan pagina's die snel laden. Dan kunt u zich voorstellen dat een TTFB van een seconde, waarbij de grafische en functionele elementen van de webpagina nog niet geladen zijn, veel te lang is. Het laden van CSS, Javascript en afbeeldingen kan, mits de server goed is ingericht, al een seconde duren. Google vindt een TTFB tot 200ms zeer acceptabel, zeker als u in acht neemt dat het gemiddelde van alle webpagina's een seconde langer is. Maar besef goed dat deze tijd grotendeels door de ontwerper van de website, u, en de maker van de software, wij, te beïnvloeden is. Maar hoe?

Er zijn een aantal factoren van invloed op de TTFB, waarvan een aantal niet en een aantal wel door u zijn te optimaliseren. De server moet onder meer over goede en snelle hardware beschikken, de programmeercode moet geoptimaliseerd, de database moet efficiënt zijn ontworpen en goede indexen hebben en wat voor u belangrijk is: u maakt strategisch gebruik van Advanced Caching van Ompria. Advanced Caching is, van alle genoemde factoren, de meest simpele en levert de hoogst te behalen winst op voor de TTFB en dus de laadtijd van uw webpagina's.

Advanced Caching in Ompria is het vastleggen van een gerenderde module van uw website, voor een door u te bepalen tijdsduur en onder door u te bepalen voorwaarden. Een module is bijvoorbeeld het hoofdmenu, een complete footer, een aanbieding, een gepland evenement of een lijst met producten met de bijbehorende filteropties. Sommige modules zijn relatief complex om te renderen: het dynamisch omvormen van data uit de database en statische elementen zoals afbeeldingen tot een gestyleerd en functioneel element. Andere modules zijn relatief simpel om te renderen, maar wordt overal en dus vaak gebruikt. Stel dat het renderen van een hoofdmenu 20ms duurt en het laden van een gecached hoofdmenu maar 4ms. Een website bestaat soms uit 30 modules en sommige modules hebben nog veel langere rendertijden. Een ongecachte webpagina met een TTFB van 222ms kan door caching zomaar een TTFB van 103ms hebben. Dat resulteert in een laadtijd van 1,6s naar 0,9s! Kijk maar naar de meting door GTMetrix in de afbeelding.


TTFB en Advanced Caching in Ompria

ttfb, time to first byte, webpagina, laadsnelheid, rendersnelheid

 • Overal bereikbaar Overal bij uw bedrijfsadministratie en -boekhouding
  U heeft overal ter wereld toegang tot de administratie en boekhouding van úw organisatie! Met PC, tablet of telefoon.
 • Geen zorgen over serverupdates en -veiligheid Geen zorgen over IT infrastructuur
  Wij leveren u de IT-infrastructuur, server toegang, server- en softwareupdates en veiligheid.
 • Kostenbesparend door vergaande integratie Kostenbesparend
  Ompria levert het onderhoud, de hosting, domeinnaam en e-mail én uw bedrijfssoftware voor een vast bedrag per maand. Geen dubbele kosten meer!
 • Altijd automatisch upgrades Ga automatisch mee met de tijd
  Ompria is altijd in ontwikkeling en past zich aan de steeds veranderende eisen van veiligheid en gebruiksgemak aan. Uw Ompria-installatie dus ook!

Waarom zou u ompria gaan gebruiken?

 • U heeft een simpele administratie nodig maar deze moet makkelijk en overal toegankelijk zijn en betaalbaar?
 • U heeft voor uw organisatie een oplossing nodig voor de integratie van uw website met uw administratie?
 • U heeft een organisatie met medewerkers die elk toegang moeten hebben tot verschillende functies, op verschillende locaties en uw organisatie behoeft een volledig geautomatiseerde integratie van off-line, e-commerce en een fysieke winkel?
 • U bent webdesigner/-developer en wilt een veel beter alternatief voor Joomla & Wordpress en/of een totaalpakket voor administratie, e-commerce en webbeheer aan uw klanten kunnen aanbieden?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Frenchmade / Ompria
Geerstraat 1
5111 PS Baarle-Nassau

Bezoek alleen op afspraak

 085 - 743 02 49
 facebook.com/ompria.business.software
  info@frenchmade.nl

Frenchmade heeft reeds lange tijd ervaring met het ontwikkelen van software voor het MKB en het gebruik van vergelijkbare software. Deze jarenlange ervaring heeft geleid tot het product Ompria: een app die voldoet aan veel eisen die organisaties stellen aan software voor CRM, CMS en boekhouding. Ompria is steeds in ontwikkeling en er zijn nog plannen voor vele extra functies.

Bent u geïnteresseerd in een partnerschap? Kijkt u op Ompria partner worden?