Home
>
Advanced Caching: TTFB (Time To First Byte) versnellen met 40 to 300%!

Advanced Caching: TTFB (Time To First Byte) versnellen met 40 to 300%!

03-06-2019 door Martijn Franssen

Uw website 40% tot 300% sneller? Dát willen we allemaal wel. Door onder andere de TTFB (Time To First Byte) te verbeteren is dit echt haalbaar! De TTFB is de tijd tussen de pagina-request van uw bezoeker en de eerste byte die de server als antwoord teruggeeft. De TTFB bepaalt voor een groot deel de laadtijd van een webpagina. We weten dat pagina's die langer dan een paar seconden laden, slechter converteren dan pagina's die snel laden. Dan kunt u zich voorstellen dat een TTFB van een seconde, waarbij de grafische en functionele elementen van de webpagina nog niet geladen zijn, veel te lang is. Het laden van CSS, Javascript en afbeeldingen kan, mits de server goed is ingericht, al een seconde duren. Google vindt een TTFB tot 200ms zeer acceptabel, zeker als u in acht neemt dat het gemiddelde van alle webpagina's een seconde langer is. Maar besef goed dat deze tijd grotendeels door de ontwerper van de website, u, en de maker van de software, wij, te beïnvloeden is. Maar hoe?

Er zijn een aantal factoren van invloed op de TTFB, waarvan een aantal niet en een aantal wel door u zijn te optimaliseren. De server moet onder meer over goede en snelle hardware beschikken, de programmeercode moet geoptimaliseerd, de database moet efficiënt zijn ontworpen en goede indexen hebben en wat voor u belangrijk is: u maakt strategisch gebruik van Advanced Caching van Ompria. Advanced Caching is, van alle genoemde factoren, de meest simpele en levert de hoogst te behalen winst op voor de TTFB en dus de laadtijd van uw webpagina's.

Advanced Caching in Ompria is het vastleggen van een gerenderde module van uw website, voor een door u te bepalen tijdsduur en onder door u te bepalen voorwaarden. Een module is bijvoorbeeld het hoofdmenu, een complete footer, een aanbieding, een gepland evenement of een lijst met producten met de bijbehorende filteropties. Sommige modules zijn relatief complex om te renderen: het dynamisch omvormen van data uit de database en statische elementen zoals afbeeldingen tot een gestyleerd en functioneel element. Andere modules zijn relatief simpel om te renderen, maar wordt overal en dus vaak gebruikt. Stel dat het renderen van een hoofdmenu 20ms duurt en het laden van een gecached hoofdmenu maar 4ms. Een website bestaat soms uit 30 modules en sommige modules hebben nog veel langere rendertijden. Een ongecachte webpagina met een TTFB van 222ms kan door caching zomaar een TTFB van 103ms hebben. Dat resulteert in een laadtijd van 1,6s naar 0,9s! Kijk maar naar de meting door GTMetrix in de afbeelding.


TTFB en Advanced Caching in Ompria

ttfb, time to first byte, webpagina, laadsnelheid, rendersnelheid

ompria
ompria is de drijvende kracht achter vele websites en administraties, onder andere
Viva la Fitness Vivendi Diëtetiek Bootcamp Spoorpark Tilburg Meditrev - medische keuringen Fysio Binnenstad AK bouw & tuin BeweegR Tilburg Fysio Spijkers Tilburg

Waarom zou u ompria  gebruiken?


Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Al vanaf 19,99 p.m.* incl. .nl-domeinnaam en hosting!
Vul het contactformulier in!

Nieuws & blog

ompria © 2020 | ompria is powered by ompria en gemaakt door French Made
* alle prijzen zijn exclusief 21% BTW